Klasická babkina držková polievka, overený recept. Autorka receptu a foto - Denča
Výborná držková polievka musí byť. Ak hľadáte recept na výbornú držkovú polievku, vyskúšajte tento, s použitím predvarených držiek.
Ak sa o nejakej polievke doma dá povedať, že je babkina, tak je to určite táto držková. Ide o tradičný recept na tradičnú polievku.
Husté desiatové polievky sú na Slovensku nesmierne obľúbené a recepty na ne sú veľmi vyhľadávané. Držková je medzi nimi veľkou stálicou.
Ak ste teda doteraz hľadali overený recept, ako si ju doma pripraviť, máme pre vás riešenie. Prípadne vyskúšajte náš recept na frankfurtskú polievku.
(na 6 porcií)
Ingrediencie: 400 g chladených držiek, 2 cibule, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 2 polievkové lyžice bravčovej masti. Na dochutenie: sušený majorán, červená mletá paprika, celá rasca, čierne korenie mleté, soľ.
Tip pre vás
[Stále krájate cibuľu ručne? Ušetrite čas a použite krájač na cibuľu kúpite tu:]
V tomto recepte sú použité predvarené držky, s ktorými je príprava polievky jednoduchšia a rýchlejšia.
Očistené držky dobre umyjeme, zalejeme studenou vodou, pomaly varíme a vodu scedíme. Držky znova zalejeme studenou vodou, uvedieme do varu a pomaly varíme do mäkka.
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozohriatej bravčovej masti do zlata, zasypeme hladkou múkou a pripravíme svetlú zásmažku, do ktorej primiešame mletú červenú papriku. V tej chvíli zložíme zo sporáka a túto zásmažku vlejeme ku vývaru s držkami.
Pridáme rascu, mleté čierne korenie, soľ a roztlačený cesnak. Uvedieme do varu a pomaly varíme približne 20 minút. Kto má rád pikantnejšiu chuť, môže pridať aj trochu pikantnej papriky. Pred koncom pridáme rozdrobený majorán (rozdrvíme prstami, aby sa dobre uvoľnila vôňa).
Držkovú polievku dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame s chlebom či iným pečivom.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na šošovicovú polievku od babičky
Dokonalé kurča na smotane ako od babičky má svoje zákonitosti. Ale pripráva kuraťa na smotane nie je nič náročné. Pripravte si ho s nami.
Vyskúšajte túto skvelú vajíčkovú nátierku s cibuľou, stačí pár minút a pochúťka je na svete. Klasická vajíčková nátierka s cibuľou nesklame.
Ako pripraviť krémové rizoto s cuketou? Vyskúšajte náš overený recept na prípravu výborného cuketového rizota, určite vám bude chutiť.
Kvašáky, teda kvasené uhorky sú jedným z receptov, ktorý sa v rodine dedia z generácie na generáciu. Leto je tu a s ním množstvo tradičných jedál a chuť kvašákov, ktoré sa takto pripravujú už roky rokúce.
Táto rýchla a jednoduchá hrášková polievka sa určite stane u vás populárna. Je naozaj chutná. Skvelá chuť hráškovej polievky nesklame.
Ako upiecť bataty do chrumkava a pripraviť si tie najlepšie pečené bataty podľa overeného receptu.