V tomto recepte sú použité predvarené držky, s ktorými je príprava polievky jednoduchšia a rýchlejšia.
Očistené držky dobre umyjeme, zalejeme studenou vodou, pomaly varíme a vodu scedíme. Držky znova zalejeme studenou vodou, uvedieme do varu a pomaly varíme do mäkka.
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozohriatej bravčovej masti do zlata, zasypeme hladkou múkou a pripravíme svetlú zásmažku, do ktorej primiešame mletú červenú papriku. V tej chvíli zložíme zo sporáka a túto zásmažku vlejeme ku vývaru s držkami.
Pridáme rascu, mleté čierne korenie, soľ a roztlačený cesnak. Uvedieme do varu a pomaly varíme približne 20 minút. Kto má rád pikantnejšiu chuť, môže pridať aj trochu pikantnej papriky. Pred koncom pridáme rozdrobený majorán (rozdrvíme prstami, aby sa dobre uvoľnila vôňa).
Držkovú polievku dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame s chlebom či iným pečivom.
Krémová šampiňónová polievka je jednoduchá súčasť kuchyne v každej domácnosti. Chuť našej krémovej šampiňónovej polievky vám spríjemní deň.
Výborný pizza závin z kysnutého cesta, ktorý sa hodí na obed, večeru či desiatu do školy.
Zapečená tortilla plnená bešamelovou omáčkou s mäsom. Overený recept webu DobráKuchyňa.sk.
Fašírky z diviny podľa originálneho receptu skúseného poľovníka sú skutočná deliakatesa. Nezameniteľná chuť divinových fašírok stojí za všetku námahu.
Ten najlepší tradičný podplamenník podľa originálneho receptu. Stáročia overená chuť skvelého podplamenníku.
Recept na najlepší makový, alebo tvarohový kysnutý závin od babičky. Overený recept webu Dobrá Kuchyňa.sk.