Nákupný zoznam

Bravčové kocky s hráškom a mrkvou, overená klasika z bravčového mäsa

10.01.2022 | Autor: Denča

  • 2.7/5

Jednoduché jedlo z bravčového mäsa, na ktoré potrebujeme len pár ingrediencií.

Bravčové kocky s hráškom a mrkvou, overená klasika z bravčového mäsa. Autorka receptu a foto - Denča

Bravčové kocky s hráškom a mrkvou, overená klasika z bravčového mäsa.

Bravčové kocky s hráškom a mrkvou

  • Čas prípravy v min.: 10
  • Čas pečenia v min.: 60
  • Počet porcií: 4

Jednoduché jedlo z bravčového mäsa, na ktoré potrebujeme len pár ingrediencií. Bravčové kocky na hrášku s mrkvou je slovenská klasika.

Bravčové mäso patrí v našej kuchyni medzi najobľúbenejšie a tak máme pre vás aj u nás na webe Dobrákuchyňa.sk. 

Vyberte si z našich receptov. Želáme vám pri príprave nielen tohto receptu veľa úspechov a dobrú chuť.

Máme pre vás aj recept na stroganov z bravčového karé

Ingrediencie na bravčové kocky s hráškom a mrkvou

(na 4 porcie)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 3 hrste - mrazená zelenina
  • 400 g - bravčové pliecko alebo stehno
  • 1 podľa chuti - červená mletá paprika
  • 1 podľa chuti - drvená rasca
  • 1 podľa chuti - čierne korenie
  • 1 podľa chuti - soľ
  • 150 ml - smotana na varenie
  • 2 dcl - olej
Poslať ako nákupný zoznam



Bravčové kocky s hráškom a mrkvou, overená klasika z bravčového mäsa

Bravčové na hrášku s mrkvou, postup receptu

Ingrediencie: cibuľa 1 ks, mrazená zelenina 3 hrste, bravčové pliecko alebo stehno 400 g, červená mletá paprika podľa chuti, drvená rasca podľa chuti, čierne korenie podľa chuti, soľ podľa chuti, smotana na varenie 150 ml, olej 2 dcl.

1. Príprava

Pripravíme si potrebné suroviny. Použijeme bravčové pliecko alebo stehno, ktoré nakrájame na kocky. Zeleninu volíme podľa chuti. Hodí sa hrášok s mrkvou, čistý hrášok, alebo fazuľové struky...

2. Opražíme si bravčové kocky

Na oleji si jemne opražíme cibuľu, pridáme bravčové kocky a necháme ich zatiahnuť. Okoreníme mletým čiernym korením, soľou a rascou.

3. Mäso necháme dusiť

Pridáme mletú červenú papriku a zalejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a necháme na malom ohni dusiť do mäkka. (približne 50 minút). Sem tam premiešame, v prípade potreby dolejeme vodu.

4. Pridáme zeleninu

Keď je mäso takmer mäkké, pridáme približne 2 hrste zeleniny a necháme variť. Na konci zahustíme smotanou.

5. Servírovanie bravčových kociek s ryžou

Bravčové kocky podávame s ryžou, alebo inou alternatívou /kuskus, bulgur/

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj ďalšie recepty ako pripraviť jedlá z bravčového mäsa webu Ženy v meste

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty

Najnovšie jedlá a koláče

Aktuálne recepty