Nákupný zoznam

Skvelá lososová omáčka na cestoviny, top recept

11.07.2023 | Autor: Denča

Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.

Lososová omáčka na cestoviny, top recept. Foto - Denča

Skvelá lososová omáčka na cestoviny ponúka rýchly recept na vynikajúce cestoviny, hotové za pár minút.

Lososová omáčka na cestoviny

Cestoviny sa dajú pripraviť doslova na milión spôsobov, za krátky čas a zrejme preto ich ľudia tak milujú. Toto je ďalší recept, ktorý patrí do kategórie - rýchlo, jednoducho a chutne.

Lososová omáčka pridáva do cestovín bohatú a intenzívnu chuť. Losos je známy svojou jemnou a mastnou chuťou, ktorá sa krásne dopĺňa s ostatnými ingredienciami v omáčke. Táto kombinácia dodáva jedlu hlbokú a pôsobivú chuť.

Lososová omáčka na cestoviny zvyčajne obsahuje mäkké a kúskovité kúsky lososa, ktoré dodávajú omáčke príjemnú textúru. Keď sa omáčka zmieša s cestovinami, vytvára sa harmonická kombinácia jemnosti a šťavnatosti.

Losos je bohatým zdrojom omega-3 mastných kyselín, bielkovín a vitamínov, ktoré prispievajú k zdraviu a výžive. Tým, že sa losos používa v omáčke na cestoviny, jedlo získa dodatočný prírodný zdroj živín.

Omáčka na cestoviny s lososom

Recept na lososovú omáčku je veľmi prispôsobiteľný a môže sa prispôsobiť rôznym chutiam a preferenciám. Môžete pridať ďalšie ingrediencie, ako napríklad bylinky, citrónovú šťavu, smotanu alebo paradajky, aby ste vytvorili svoju vlastnú variáciu tejto omáčky.

Vyskúšajte aj recept na cestoviny s tuniakom.


Ingrediencie

  • 2 strúčiky - cesnak
  • 1 špetka - bazalka
  • 1 polievkových lyžíc - olivový olej
  • 3 ks - paradajka
  • 200 g - obľúbené cestoviny
  • 1 ks - jarná cibuľka
  • 100 g - tavený syr
  • 1 ks - menšia mladá cuketa
  • 80 g - losos
Poslať ako nákupný zoznam



Skvelá lososová omáčka na cestoviny, top recept

Recept na lososovú omáčku na cestoviny

Ingrediencie: 200 g cestovín, 2  strúčiky cesnaku,, 1  polievková lyžica olivový olej, 3 paradajky, 1 jarná cibuľka , 1 menšia mladá cuketa, 80 g lososa vo vlastnej šťave, tavený syr, bazalka,

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Príprava ingrediencií

Cestoviny uvaríme podľa pokynov na obale. V recepte sú použité špenátové talianske cestoviny.

2. Základ zmesi

Na olivovom oleji zľahka osmažíme nakrájanú jarnú cibuľu, pridáme plátky cesnaku a smažíme krátko, len kým zacítime jeho vôňu. Pridáme nakrájané paradajky a cuketu, osolíme, podlejeme trochou vody a dusíme.

3. Varíme

Po 7 minútach pridáme lososa vo vlastnej šťave, zmes zahustíme syrom v črievku (môžeme vynechať) a ochutíme bazalkou. Odstavíme zo sporáka.

4. Servírovanie

Lososová omáčka na cestoviny je hotová. Cestoviny polejeme so zmesou, môžeme ozdobiť jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami. Vyskúšajte si s nami pripraviť aj bolonské cestoviny. A tu je recept na klasické šunkofleky.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty

Podobné recepty